И сега бих участвал в експедиция до Марс! Преди години първата

...
И сега бих участвал в експедиция до Марс! Преди години първата
Коментари Харесай

Първият българин, полетял в Космоса: Ако извънземни дойдат тук, първо на мен ще се обадят

" И в този момент бих взел участие в експедиция до Марс! Преди години първата жена космонавт Валентина Терешкова съобщи, че е подготвена да лети до Червената планета с еднопосочен билет. Предполагам, че тя се майтапеше, тъй като такова нещо не бих изискал нито за себе си, нито за който и да било. Е, бих тръгнал, само че ще желая да се върна. " Това сподели дни преди 82-ия си рожден ден първият бг космонавт Георги Иванов.

Според него човечеството мъчно ще преодолее галактическата радиация в междупланетното пространство.

" Пътуването до Марс в едната посока е година и нещо. Т.е. човек би трябвало да се учи най-малко три години да живее в среда с продължителна безтегловност и рискова радиация, от която – за благополучие, земната магнитосфера ни защищава ", каза Иванов.

Според него Марс и в този момент се изследва.

" Става с автоматизирани апарати, които кацнаха на повърхността, и посредством тях откриха вода, а може би има и О2. Но на Луната би трябвало да е първата колония на земляните, тя е покрай земята. И в този момент има планове за основаването на непрекъснато обитаеми от хора галактически станции. Това евентуално ще се реализира в околните години, а Марс ще бъде идната крачка ", смята Иванов.

Железният мъж, както назовават още първия български космонавт, описа смешна преживелица отпреди няколко дни, написа " България през днешния ден ":

" Живея в къща край Банкя. Един ден писателят Димитър Делян и внучето му ги срещам. " Искаме да видим НЛО и се разхождаме ", ми сподели той. Поканих го вкъщи да пият по един чай. Влязохме вътре, заговорихме се за летящи чинии и аз им споделих: " Слушайте, ако извънземни дойдат тук, първо на мен ще се обадят, щото знаят, че съм ги посещавал. А аз незабавно ще ви звънна да дойдете. Ще ми кацнат в двора ", с усмивка споделя огромният ни космонавт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР